Tåg till Malaga

På senare år har tåget till stor del börjat ersätta flyget. Att ta sig fram med tåg är både kul och avslappnande. Hör du till de många svenskar som har en förkärlek för Spaniens soliga land men funderar på hur det skulle kunna vara att ta tåget dit från Sverige och kanske till och med luffa runt i Spanien? Då ska du läsa vidare om hur du på bästa sätt tar tåget till Malaga och sedan fortsätter din upptäcktsfärd.

Köp ett Interrailkort

Det enklaste sättet att tågluffa i Europa är att köpa ett Interrailkort som nu även finns digitalt. Det kallas för Global Pass. När du åker tåg med Interrail har du möjlighet att anpassa din resa helt på egna villkor. Om du är under 27 år eller över 60 år får du även en reserabatt.

Så fungerar Interrail och Global Pass

Man kan säga att Interrail är en internationell tågbiljett med vilken du kan hoppa på i stort sett vilket tåg som helst i de 33 länder det gäller. Ladda Global Pass med ett bestämt antal resdagar och åk så mycket du vill under giltighetstiden. Dock måste du vara på det klara med att vissa tåg kräver platsreservation. När du åker tåg från Sverige till Spanien köper du ett Interrailkort för de dagar du vill resa. Det är du som bestämmer vilka länder du vill se på vägen. De flesta väljer Danmark, Tyskland, Frankrike och sist Spanien, men om du vill ta en annan rutt efter Danmark kan du naturligtvis göra det. Se bara till att dagarna täcker din resa.

Så köper du Interrail Global Pass

  • Gå in på interrail.eu.
  • Välj om du är vuxen, pensionär eller ungdom och välj antal resdagar.
  • Fyll i dina uppgifter och köp kortet.
  • Kolla alltid upp om du måste boka en plats på de tåg du färdas med.

Att tänka på! När du reser från Sverige gäller endast en in- och en utresa därifrån.

One Country Pass – för dig som vill se ett land

Om du vill se mer av Spanien och luffa runt i landet kan du till ett fast pris köpa One Country Pass. Det ger dig möjlighet att färdas obegränsat på de stora tåglinjerna i landet och ladda kortet med ett visst antal resdagar. One Country Pass är ett något billigare alternativ om du till exempel bokar en resa från Sverige direkt till Malaga genom att gå via de olika ländernas statliga tågbolag och deras bokningssystem; såsom SJ (Sverige), DSB (Danmark), DB (Tyskland), SNCF (Frankrike) och sist RENFE (Spanien). Sedan använder du helt enkelt One Country Pass när du väl är på plats och bokar eventuella platser på tågen.

OBS! Tänk på att One Country Pass bara säljs över telefon 08-53 52 53 00.

I Spaniens sköna land – städer att stanna till på

När du har kommit fram till Malaga är det dags att börja använda ditt One Country Pass och utforska Spanien. Malaga är en otroligt vacker stad men landet är tillika fullt av andra sevärda och berömda städer som Bilbao, Barcelona, Madrid och Sevilla.

Tips på resrutt i Spanien

1. Börja din tågresa i Malaga och hoppa på ett höghastighetståg (AVE) till Sevilla. I Sevilla stannar du ett par dagar och gör en stadsvandring bland de fantastiska byggnaderna. Glöm inte katedralen Alcázar från Game of Thrones och avsluta kvällen med en flamencoshow.

2. Fortsätt norrut och gör ett stopp i huvudstaden Madrid. Vältra dig i konst och kultur på muséer som Museo del Prado. Titta på gatuartister i Retiroparken. Kolla på en fotbollsmatch på arenan Estadio Santiago Bernabeu. Sist men inte minst, shoppa loss på exklusiva El Corte Ingles.

3. Tredje stoppet blir Bilbao. I Bilbao ligger det förnäma Guggenheimmuséet som är värt ett besök. Se en teaterpjäs på Teatro Arriaga, gå på matmarknad i Gamla stan och glöm för all del inte att äta pintxos.

4. Sista stoppet – Barcelona. Det färgsprakande och glada Barcelona kan bli ditt sista stopp innan du beger dig hemåt igen. Strosa i Parc Güell och titta på Gaudís skulpturer, se den världsberömda kyrkan Segrada Familia och shoppa hej vilt på Ramblan.

Booking.com