Hyra bil i Malaga

Fördelen med att hyra bil i Malaga är att man enkelt kan ta sig till solkusten och besöka andra attraktiva orter som Marbella och Fuengirola. Själva kuststräckan från Malaga söderut är en sevärdhet i sig och betraktas bäst från en bil, då man har förmånen att stiga ur när man vill och ta en paus för ett litet dopp.

Att hyra en bil är således mycket underlättande för turister som besöker omgivningarna.

Hyra på flygplatsen

De flesta som ska till den spanska solkusten reser via Malagas flygplats. Här kan du hyra och hämta ut din hyrbil direkt vid terminalen. På Malagas flygplats finns en rad kända biluthyrningsfirmor. Vi rekommenderar att du förbokar på nätet före ankomst. Det går att boka på plats men blir oftast dyrare. Fördelen med förbokning är att bilen finns på plats direkt när du landar och du slipper köer och väntetider samt allt krångligt pappersarbete. Bokar du hemma har du också tid att läsa igenom allting noga och välja fordon utan stress. Vi rekommenderar Biluthyrning.com som brukar ha mycket bra priser och tydliga villkor (se hyrbilsregler nedan). De flesta firmor här erbjuder också möjligheten att lämna bilen på annan ort, vilket kan vara bra om du planerar att resa hem från en annan flygplats.

Biluthyrningsfirmorna att ta fasta på är exempelvis Hertz, Avis och Europcar men det finns även andra företag.

Hyr i staden

Sotra delar av Malagas centrum är avstängt för bilar. Du kan således inte komma fram överallt. Malaga är en typisk fotgängarstad och att köra med bil inne i centrum är något som oftast inte lönar sig. Om du först vill semestra lite i Malaga behöver du troligtvis därför ingen hyrbil. Vill vidare längs solkusten kan du hyra en bil direkt inne i stan. De flesta ligger vid tågstationen Maria Zembrano och platsen Esplanada de la Estacíon. Där kan du hitta ett brett utbud av bilar och fordon till olika priser. Dessa bilar bokas dock bäst på internet. Vi rekommenderar Biluthyrning.com som har bra priser och med tydliga villkor.

Parkering

För att inte behöva leta efter en parkeringsplats och komma tillbaka till en stekhet bil är det bästa sättet att parkera i ett av stadens parkeringshus. Priserna här ligger på ungefär samma som om du skulle ställa bilen på gatan. Exempel på parkeringshus är P – Plaza de la Merced och P -Plaza de la Marina. Skulle du mot förmodan vilja ställa bilen på gatan måste du respektera de blå linjerna som innebär ett besök till en närliggande parkeringsautomat. Vita linjer betyder att det är gratis.

Det förekommer en hel del bilinbrott i de spanska städerna så tänk på att inte lämna kvar synliga tillhörigheter.

Hyrbilsregler

Att hyra bil i Spanien är ingen konst, men det finns en hake när du bokar hyrbil här. Detta gäller främst de lokala biluthyrningsfirmorna som omfattar vissa fordon där begreppet pre purchase fuel – partial eller full refund ofta hörs. Det innebär att du betalar för bensinen som finns i tanken. Den bensin som du inte har använt när du lämnar tillbaka bilen, får du tillbaka pengarna för till hel eller viss del. De flesta firmor begär också en avgift för detta. Det är därför viktigt att inte luras av att ta den billigaste hyrbilen, kolla villkoren noga! Många anser att detta är ett trick för biluthyrningsfirmorna att tjäna en extra hacka men faktum är att det kan vara svårt att förhandla med dem.

Det är därför viktigt att kolla upp olika biluthyrningsfirmor och inte välja första bästa. Var också noggrann med att se till att allt finns skriftligt och acceptera aldrig ett muntligt anbud utan att ha fått bevis för vad som gäller.

Besök Malagas omgivningar med bil

Andalusien har en fantastisk natur och underbara kuststräckor och väl nere i costa del sol, kan man inte få nog av lyxiga orter, hotell och promenadstråk. Här kan man välja att shoppa, solbada eller besöka bergen för en hälsosam vandring och fotografera apor. Enklaste sättet att ta sig hit är just med bil, även om det också går flera tåg och bussar genom landskapet dagligen.

Booking.com