Malagas flygplats

Malaga är den stad i södra Spanien dit flest resenärer tar sig, främst med flyg, för att utforska dels landets solkust och alla de pittoreska orterna som finns att se där, dels Malaga själv. Det råder således mycket liv och rörelse på Malagas internationella flygplats – AGP, eftersom den är en knutpunkt för både resenärer som ska vidare samt människor som vill uppleva Andalusiens huvudstad.

Spanien hör till ett av svenskarnas favoritländer när det både gäller att semestra under sin ledighet men också för att köpa sig en egen liten våning eller sommarhus. Huspriserna har varit relativt billiga, vilket har gjort att folk har passat på. Många av svenskarna har också fokuserat på just solkustens städer eller Malaga med omnejd, då det är nära till havet och garanterat sol.

Det är därför mycket enkelt och smidigt att ta sig till Malaga direkt från Sverige, och väl på plats kan man lätt ta sig runt med hyrbil eller tåg.

Flygbolagen som tar dig till Malaga från Sverige

Flygbolagen som tar resenärer till Malaga på en regelbunden basis, flyger både reguljärt eller via olika resebolag. Det största skandinaviska bolaget SAS, erbjuder direktflyg från Arlanda till en relativt billig penning och resan från Sverige tar drygt 4 timmar. SAS har numera en lågpriskalender där priserna är ordentligt pressade om man bokar lite längre i förväg. Det gör att de kan konkurrera med andra lågprisbolag som Ryanair eller Norwegian.

Lågprisbolagen Ryanair och Norwegian flyger direkt till Malaga, AGP och med Ryanairs bolag kan man välja de svenska flygplatserna Skavsta, Landvetter eller Västerås om du vill undvika stopp. Dock trafikeras inte flygtrafiken varje dag från de två sistnämnda städerna vilket gör att du har ett mindre urval av datum. Norwegian erbjuder direktflyg från både Göteborg och Stockholm.

Har du inget emot ett stopp i t.ex. London eller Stuttgart, kan du emellertid välja andra flygbolag som exempelvis British Airways eller Air Berlin. Du kan alltså ta dig till Malaga med en eller två mellanlandningar ute i Europa. Ett bra sätt om du vill slå två flugor i en smäll och besöka någon annan europeisk stad på samma resa.

Resa med charter till Malaga

Om man vill boka en charterresa till Malaga, går det naturligtvis bra. Flera resebolag som t.ex. Ving och Ticket erbjuder paketpris med både flyg och hotell. Men du kan också boka enbart en flygstol i planet och ordna med eget boende.

Vill du bara köpa en flygbiljett brukar det vara billigaste med de reguljära bolagen om du bokar långt innan. Medan det går att hitta bra sista-minuten om du bokar med charterflyget tätt inpå.

Att ta sig till och från flygplatsen till Malaga

Transporter till och från Malagas flygplats kan ordnas mycket enkelt. Många hyr en bil för att sedan ta sig runt i landets södra delar. Ska du direkt in till Malagas centrum är det lättast att ta tåget direkt utanför avgångshallen. Biljetterna köps i en automat inne i terminalen.

Från terminal 1 går billiga pendeltåg och under sommarmånaderna går bussen direkt in till centrum var 45:e minut.

Visst kan du ta taxi också om du  hellre föredrar det. Men priserna är betydligt högre, särskilt på kvällar och nätter. På Flygtransfer.nu kan du förboka en taxi som står och väntar på dig med namnskylt när du landar. Du kan också enkelt och smidigt ordna en flygtransfer från hotellet man bor på om man ringer dem och förvarnar.

Booking.com