Se och göra i Malaga

Malaga är en mysig stad där det finns mycket att utforska. Den gamla stadskärnan är väl värd ett besök med sina många restauranger, barer och gångavstånd till många av stadens sevärdheter. Staden är byggd på ett typiskt moriskt vis och det finns många vackra byggnader, fontäner och trädgårdar att titta på. I Malaga anordnas ofta fiestor och karnevaler, så om du kommer till Malaga i rätt tid för en sådan så är den ett måste att titta på.

Många ser Malaga mer som en samlingsplats eller en ort för genomresande, men faktum är att eftersom den har blivit en knutpunkt, har sevärdheterna uppmärksammats mer och mer och dessutom utökats genom åren. En av anledningarna till att denna knutpunkt har legat i fokus och fått fler turister, är att staden har en perfekt kombination av kultur, nöjen och vackra stränder. Med sitt varma och soliga klimat ligger den numera på topplistorna över Europas mest besökta städer.

I Malaga har man sällan tråkigt, oavsett om man åker på sommaren eller vintern. Visserligen är staden ännu mer påhälsad under sommarmånaderna, men det kan definitivt vara värt att se den glittriga julskyltningen i december också.

Malagas alla sevärdheter har således beaktats ute i världen och på grund av den stora populariteten är det ibland säkrats att boka i förväg för att vara säker på att få plats på både hotell och flyg. Det är annars lätt hänt att priserna stiger avsevärt eller att man går miste om något man har väntat på att se sedan länge tillbaka.

Ett bra sätt att se staden är genom att köpa en biljett till hop-on-hop-off-bussarna. De trafikerar de populäraste turistattraktionerna och ger dig samtidigt en guidad tur när bussen kör.

Booking.com