Shopping i Malaga

Malaga anses vara en av de spanska städer som har störst urval av skor och badkläder, och det är inte så konstigt. I och med alla turister som kontinuerligt besöker den charmiga staden i Andalusien, vill man givetvis erbjuda bra shopping. Dessutom är spanjorskorna kända för att vara välklädda och galna i skor. Dock kan det ibland vara lite svårt med stora storlekar om man är storfotad, men skam den som ger sig. Här finns för det mesta något för alla smaker och plånböcker.

Malaga är en enkel stad för att ta sig fram till fots, men skulle du bli trött kan du köpa ett tunnelbanekort eller hyra en cykel.

El Corte Inglés

Det stora varuhuset som ligger på Avenida Andalucia är öppet mellan kl. 10-22 och erbjuder allt för den märkesgalne. Här finns ett stort utbud av lyxiga klädmärken som Armani, Carolina Herrera och Gucci, och även om man själv inte har en plånbok för att köpa med sig de vackra plaggen, är det ändå värt att titta in för att bara kolla in folket eller sukta efter de dyra varorna. Om inte annat, kan man sätta sig och ta en lunch eller en sval drink på varuhusets takterrass och beskåda utsikten över Malaga. Här säljs också allehanda spanska delikatesser.

Shoppinggator att strosa runt på

Malaga är en ganska trång stad med smala gator och det mesta inom gångavstånd. Detta gör att det känns trevligt att strosa runt och kika på den ståtliga arkitekturen samtidigt som man slinker in och ut ur butikerna. På Calle Larios och Calle Nueva som ligger mittemot varandra, finner du butiker av alla dess slag. Särskilt många är skobutikerna som erbjuder skor från dyrare märken som Nicolas och Antonia Parriego, till de billigare varianterna hos Mango och Zara. På samma gator ligger klädbutikerna en efter en och här finns lika många märken som det finns prisklasser. De internationella klädkedjorna Mango, Zara, Massimo Dutti och Berschka som alla ingår i det spanska budgetbolaget Inditex finns situerade här och ett plus i kanten är att det inte åker några bilar i centrum. Du kan alltså lugnt gå omkring som du vill.

På Calle Larios kan man även ta en shoppingpaus genom att besöka restaurangerna som flockas av människor framåt eftermiddagen.

Om man skulle få för sig att besöka Malaga i julrushen istället för i juli-augusti, har gågatan från Plaza de la Constitution till Plaza de la Marina en mycket mysig julskyltning som barnen säkerligen uppskattar.

Souvenirer

Att vara ute på resa och inte köpa med sig något hem till familjen hör kanske till ovanligheterna? Därför ger vi lite tips på var du kan köpa med dig en liten present hem till sina nära och kära. Staden har många souvenirbutiker utmed gatorna där du lätt kan hitta något för alla åldrar, men föredrar du något med kulturella egenskaper, är det smart att gå in på något museum eller kulturhus. Ett tips är annars att gå in på marknaden Mercado Central Atarazanas för att botanisera bland både mat och presentartiklar.

Några butiker att ta fasta på

Alla har vi olika intressen och här kommer några exempel på butiker med olika innehåll.

  • Calzados Hinojosa är en skobutik som ligger på Calle San Juan i mitten av staden. Här finns både gamla och nya skor och vill man verkligen känna sig spansk för en stund, kan man köpa med sig ett par typiska sandaler av naturfiber som också har kommit att kallas arpargatas.
  • Viva la Feria måste man bara besöka om man älskar flamenco. Dansen har sitt ursprung i Andalusien och i denna charmiga affär finns allt från flamencoklänningar till dansskor och accessoarer. Här hittar du garanterat något att ta med hem som present eller som minne.
  • Vialia är ett shoppingcenter med massor av butiker som H&M, Zara och spanska Desigual. Centret har även ett antal outletbutiker att fynda i. Köp med dig en Swarovskikristall eller något från Zara Home och ge bort när du väl har kommit hem igen. Shoppingcentret ligger vid Malagas tågstation på Esplanada de la Estacíon och är öppet mellan 09-01 och här finns även ett stort sortiment av restauranger, bowlingbanor samt en biograf.

Siesta

Något att tänka på när man är ute och shoppar i det soliga Spanien, är att många butiker stänger för siesta mellan kl.14-17. Det brukar inte gälla stora shoppingcentra och en del butiker väljer ändå att ha öppet på grund av turisterna, men om du mot förmodan skulle rycka i en dörr mellan dessa tidpunkter och det är låst, är det mycket möjligt att personalen har gått för att få sin vila.

Booking.com