Museum i Malaga

Malaga har ett stort utbud av kultur och historia och om du ändå är här bör du besöka några museum som finns på plats. Faktum är att konstnären Picasso kom härifrån och flamencon har sitt ursprung i Andalusien. Så berika dig med lite konst och kultur mellan shoppingvarven så får du ut det mesta tänkbara av din semester i Malaga.

Picasso Museum

Pablo Picasso är född och uppvuxen i Malaga och efter hans död upprättades det välkända Picasso Museum som ligger på Calle San Augustin.

Mellan september och oktober ligger öppettiderna mellan kl. 10-19 medan de mellan november och februari håller museet öppet till kl.18 istället.

Här kan man både läsa om Picassos liv och historia samtidigt som man kan beskåda hans livsverk och vi kan garantera att du både blir begeistrad och på samma gång får en lärorik erfarenhet.

Museum Carmen Thyssen

Detta museum är en av stadens två mest kända konstinrättningar tillsammans med Picassomuseet. Här kan man betrakta spansk konst från hela 1900-talet med kända namn som Carmen Cervera och Ignacio Zuloaga. Konstnärerna som man lägger fokus på är främst från Andalusien och har haft stor betydelse för det spanska konstarvet. Målerierna föreställer både vardagslivet och festligheter från det spanska samhället och under året kan man både se de permanenta och de temporära kollektionerna i museets lokaler.

Att gå in här kostar drygt 6 euro och då får man tillgång till alla de 200 verken som är uppsatta på väggarna. På söndagar fr.o.m. kl.17 är det dock gratis att gå in.

Museet ligger inte långt från Picassomuseet och Centre Pompidou i stadens gamla kvarter och huset är en gammal 1600-talsbyggnad som är en sevärdhet i sig själv.

La Termica

La Termica är ett relativt nyöppnat kulturhus som ligger på Av. de los Guindos och är en ståtlig byggnad som har ett varierat innehåll av kultur, film, mode och musik samtidigt som man kan läsa om och titta på utvecklingen av stadsarkitekturen i staden. Kulturhuset har öppet från kl. 09 på morgonen till kl. 21 på kvällen, så har man vägarna förbi, är det definitivt värt ett besök.

Centre Pompidou Malaga

Ligger inte Centre Pompidou i Paris, kan många fråga sig? Jo, men numera har detta berömda konstcenter fått klartecken att även finnas i Malaga och här visas en rad stora konstnärer i spansk anda som Frida Khalo, Juan Miró och Picasso. Även andra fantastiska artister från 1900-och 2000-talet samsas om en plats på Pompidoucentret för att göra vistelsen intressant och berikande för besökarna.

Motormuseet

Om du är bilintresserad och skulle vilja se sydeuropeiska modeller och gamla häftiga samlingar av bilmärken som Jaguar, Aston Martin och Porsche, har du kommit helt rätt om du hamnat i Tabacalera i Malaga, där en rad historiska och konstnärliga sevärdheter ligger sida vid sida. Här kan du följa utvecklingen av uppemot 90 bilmodeller i tio salar, och det är lätt att gå omkring i timmar och glömma bort tiden helt. Museet som heter Automovilístico de Malaga är öppet mellan 10-19. Glöm heller inte att kika på deras makalösa originalsamling av hattar från världens största modemärken mellan 20-och 50-talet. Det finns således något att göra både för honom och för henne på samma yta.

CAC – Centro de Arte Contemporéano

Tycker man särskilt mycket om modern konst kan man bege sig till Malagas Moderna Museum på Calle Alemania. Precis som museets inrättning och konstverk är byggnaden lika modern att titta på och kända namn att lyssna till är bl.a. Mark Ryden och Damien Herst och här varvas fotografi med tavlor och installationer.

Museet har också en känd restaurang som många besökare har gett ett plus i kanten.

Booking.com