Bra att veta om Malaga

Vad ska du veta när du sätter fart mot Malaga, en av Spaniens soligaste städer? Vi har sammanställt några säkerhetsåtgärder med din Spanien-resa och samlat lite matnyttig information om just Malaga här.

Antal invånare

Malaga har ca 600 000 invånare och räknas som Spaniens femte största stad.

Väder och temperaturer

I Malaga kan du allt som oftast njuta av solens strålar eftersom det ligger i soliga Andalusien och i mitten på Solkusten. Malaga har ett behagligt klimat året runt men det är som allra varmast under sommarmånaderna juni-augusti. Räkna med att temperaturerna ligger runt 30° den varmaste årstiden och runt 17° i december och januari. Det bäddar för sköna weekend-resor även om det är mitt i vintern.

Språk

I Malaga talar man spanska som i övriga Spanien. Då det är en stad som tar emot många turister är också engelska vanligt. Dialekten i Malaga anses som charmig och lite humoristisk och Malaga är ett centrum för många språkskolor.

Eluttag

Du kan använda dig av två olika eluttag, C och F. Det är desamma som gäller i Sverige vilket betyder att du inte behöver någon adapter för spanska eluttag. Däremot kan det alltid vara smart att ta med sig en powerbank på resan för att kunna ladda mobilen när du vill.

Valuta

I hela Spanien betalar man med EUR, euro.

Tidsskillnad

Det råder ingen tidsskillnad mellan Spanien och Sverige.

Åldersgränser

Spaniens åldersgräns för alkoholkonsumtion och alkoholköp är 18 år. För att få hyra bil i Spanien måste du som regel vara 21 år eller äldre men det finns också vissa uthyrningsfirmor som accepterar en lägre ålder.

Larmnummer

Ring 112 som är det europeiska nödnumret. Allmän sjukvård kostar inget i Spanien.

Landskod

För att ringa till Spanien slår du +34 innan det spanska telefonnumret.

Reseförsäkring

Ta alltid med dig det blå sjukförsäkringskortet, EU-kortet, från Sverige som du får utfärdat av Försäkringskassan. Då har du rätt till akut vård om du skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka. Du kan även använda dig av din reseförsäkring i din hemförsäkring. Titta vad som står i din hemförsäkring.

Vaccinationer

Du behöver inte längre något vaccinationsintyg för covid-19 om du reser in i Spanien. Andra vaccinationsintyg krävs inte, men du bör se över om dina vaccin för polio, difteri och stelkramp fortfarande gäller då de kan vara viktiga. Du kan även vaccinera dig mot hepatit A och B.

Adresser till ambassader

Om det händer något som att ditt pass blir stulet eller att du får problem med hemresa eller dylikt, kan det vara bra att ha alla adresser till ambassader och konsulat i eller i närheten av Malaga.

Adress till svenska ambassaden i Madrid:

Embajada de Suecia
Calle Caracas, 25
ES-28010 Madrid
Spanien

Telefon: +34 91 702 2000

Konsultatet i Malaga:

Córdoba, 6 – local 501
29001 MÁLAGA

Telefon: +34 952 604 383
Epost: malaga@consuladosuecia.com

Spanska ambassaden i Stockholm om du undrar över något innan avresa:

Byströms Villa
Djurgårdsvägen 21
115 21 Stockholm

Telefon: 08-522 808 00

Annan info om din vistelse i Malaga

Ta alltid med dig vatten att dricka om du är i Malaga under den heta säsongen. Regn faller sällan och du blir lätt törstig. Ta även med dig vätskeersättning för dig och barnen om du åker med dem.
Malaga är en barnvänlig stad med många lekplatser, tivolin, minigolfbanor och familjevänliga stränder.

Booking.com